marți, 18 martie 2014

A venit sonda la Pungești! Protest de solidaritate cu Pungești și cu toate comunitățile deja fracturate.

A venit sonda la Pungești! 
Protest de solidaritate cu Pungești și cu toate comunitățile deja fracturate.


Câteva zeci de tineri au protestat  în această seară, 18 martie 2014, în București, în semn de solidaritate cu țăranii din Pungești care sunt disperați datorită faptului că până în zorii acestei dimineți, 17 spre 18 martie 2014, s-au trezit că le zguduie casele peste zece TIR-uri care transportau sonda Chevron.
Sătenii au încercat oprirea convoiului dar nu au avut nicio șansă fiindcă acesta avea viteză prea mare, tocmai pentru a nu putea fi oprit.
Bineînțeles că Jandarmeria „Română” a fost reprezentată la fața locului de câteva sute de jandarmi care i-au ținut la distanță și i-au neutralizat pe cei aproximativ 150 de săteni care erau atât bărbați și tineri cât și femei, bătrâne și copii. Forțele de „ordine” au închis drumul județean și au blocat cu garduri zona din fața perimetrului unde Chevron are terenul împrejmuit.
Mai pe larg, despre ce s-a întâmplat la Pungești, puteți citi pe Starea Națiunii.

În urma apelului de pe Facebook, aproximativ 50 de persoane s-au adunat la Universitate de unde s-a pornit către sediul NașulTV pentru a trage un semnal de alarmă despre ceea ce se întâmplă la Pungești.
Odată ajunși, în fața televiziunii, activiștii s-au postat în fața geamului lui Radu Moraru cu bannere și cu alte pancarte, au scandat și au blocat circulația pe Calea Victoriei.
La fața locului au venit două mașini ale Jandarmeriei, o dubă, câțiva polițiști și mai mulți jandarmi care s-au așezat strategic în câteva grupuri pentru a bloca orice tentativă a activiștilor de a bloca strada pe o distanță de câteva zeci de metri din punctul în care se aflau. Acestea au fost directivele comandantului jandarmilor pe care l-am auzit când le-a transmis.


Un negociator a încercat să convingă participanții la protest că nu este bine ceea ce fac și că mai bine ar pleca acasă. Nu a reușit.
Ulterior, comandantul l-a întrebat pe negociator dacă crede că este vreo șansă să îi facă pe cei adunați acolo să plece. Răspunsul acestuia din urmă a fost „categoric nu”.

Au urmat procedura de somare pentru a-și face treaba ca la carte doar că mașinile Jandarmeriei aveau probleme cu instalațiile de avertizare sonoră.
La prima mașină a Jandarmeriei îi era defectă instalația de avertizare sonoră, iar la a doua (la dubiță) funcționa dar numai pe jumate.
Am văzut rușinea pe fața celui care vorbea la microfon și cerea să se elibereze zona pentru că nu se auzea aproape deloc ceea ce spunea el acolo.
Jenant nu a fost numai acest aspect, cu instalația de avertizare sonoră, ci mai ales faptul că jandarmii din București încă mai stau la ordinele unor personaje care nu fac nimic altceva decât să distrugă DEFINITIV România și poporul român.

La a doua somație activiștii s-au ridicat de pe carosabil și s-au adunat toți în fața geamului lui Radu Moraru. Au urmat niște legitimări, un tânăr a fost percheziționat corporal dar și în rucsac, însă nu a fost găsit nimic asupra lui. Motivul invocat de jandarmi: cică au avut informații că tânărul deține arme și explozibil. Culmea este că îl cunosc din vedere deja de pe la proteste și niciodată nu am văzut să se comporte altfel decât toți ceilalți care au fost și sunt pașnici.

În studioul NașulTV au fost invitate două persoane, din rândul protestatarilor, care au transmis mesajul pentru care s-a și ajuns la blocarea traficului de pe Calea Victoriei.

Speranța este că, în perioada următoare, oamenii vor conștientiza gravitatea situației și vor găsi motivația necesară pentru a lua atitudine fermă împotriva neregulilor care sunt la ordinea zilei.













De montajul video nu am nicio șansă să mă ocup în zilele următoare.

L.E. Firul evenimentelor poate fi văzut în filmulețul de mai jos:



3 comentarii:

  1. Posteaza fotografiile si pe contul de Facebook pt a fi distribuite mai bine. Nu au linkuri de Share.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, mulțumesc pentru atitudine. Așa este! Dacă le pun pe Facebook au expunere mai mare dar sincer, fac asta pentru mine și nu pentru notorietate. Aici, pe blog, este ca un jurnal.
      Cine vrea neapărat să distribuie poate lua link-ul cu totul.
      Eu s-ar putea să ies de pe Facebook într-o bună zi. Așa că, dacă crezi că vrei să revezi ceva de pe aici sau să recitești, ține minte adresa blogului. În curând va deveni foarte bogat în materiale video diverse.
      Numai bine!

      Ștergere
  2. Am stat si eu cam o ora si apoi am plecat mahnit. E bine totusi ca v-a tinut pe voi sa continuati

    RăspundețiȘtergere