duminică, 11 mai 2014

Tu ești ultimul pion pe tabla de șah a României!


Tu ești ultimul pion pe tabla de șah a României!



Notă: fiind la plimbare de pozat nocturn, prin București, am găsit material la care nu m-aș fi așteptat. Vedeți mai jos despre ce este vorba.




Nu avem rege și regină, nu avem ofițeri, nu avem turnuri. După tine, haos!
Când, de fapt, avem de toate în România, și în realitate nimic nu ar trebui schimbat în afară de mentalitate.






Tu nu ai acces la mașini, fiindcă ai tăi n-au furat și nu au fost, în campanie electorală, niciodată.
În magazinele de haine nu ai ce căuta fiindcă pentru tine s-a inventat second-hand-ul și oricum, între noi fie vorba, ești mai mulțumit și mai câștigat decât mulți alți fraieri care se calcă pe picioare ca să dea o tonă de bani pe niște cârpe care sunt de o sută de ori mai proaste, dar care se cumpără din mall sau din alte magazine de fițe.

Nici în alimentară sau în supermarket nu prea ai după ce intra fiindcă îți iei o pâine și „trei răbdări prăjite” de la geamul ruginit, de la colț.
Tu mergi pe jos, te orientezi, calculezi, numeri ultimul leu. De fiecare dată și pentru orice, ultimul leu.
Cu autobuzul mergi pe „neveu”, metroul îl mai fentezi intrând pe sub bare sau sărindu-le ca vântul, lăsând bombăneli și fluierături în urmă. Deci, furtul, în România, a ajuns să fie o reală stare de necesitate.

Nu ai casă în oraș. Stai cu acceptul altora într-o hrubă de apartament în care cari lemne cu brațul ca să te încălzești și să treci iarna chiar dacă locația se află în buricul târgului.
Apă caldă nu ai. Oricum nu ai bani pentru ea și te speli cu apă rece. Dar ești avantajat fiindcă termini repede și nici nu consumi mult.

În plus, nici ceilalți, care trăiesc cu iluzia bunăstării, nu o duc cu mult mai bine fiindcă plătesc mulți metri cubi de apă rece la prețul celei calde.
Una dintre cele mai tari „invenții”, ale celor 24 de ani de „democrație”, pe lângă cea a bulinei roșii de pe clădiri, este robinetul cu bulină roșie din care curge apă rece timp de multe zeci de minute.
Dar ei, cei care beneficiază de această „invenție”, spre deosebire de tine, încă își permit. Ei, care în fiecare seară sporovăiesc pe colțarul din bucătărie precum niște gâște îndopate pentru tăiere în cotețul bine calculat și construit, își permit încă să se mintă între ei. Își permit să-și mintă copiii și să își spună, unul altuia, că se putea și mai rău. Că e bine și așa. Că totuși lucrurile se schimbă când, de fapt, ei nu fac nimic în acest sens. Ba mai mult, ei girează prin neimplicare și îi împing, prin atitudinea lor, spre distrugere și moarte pe toți cei din jur.

Locul tău este în parc, în frig și-n întuneric. Asfaltul, pavelele și bordurile nu au fost puse pentru tine și pentru cei asemeni ție. Trebuie să stai acolo, marginalizat, fiindcă ai devenit periculos. Faci anticampanie, te informezi. Dar cel mai grav este faptul că îi molipsești și pe ceilalți. Dai idei și faci „vitele de povară” să-și pună întrebări, iar asta nu e bine pentru jocul lor de domino și pentru labirintul pe ce care l-au construit, cu atâta migală, prin jaf, corupție, prostituție, birocrație, interese, trafic și manipulări.


Așadar, în timp ce ei construiesc totul, în noua societate, tu nu contribui cu nimic la capodopera lor. Le zădărnicești truda „cinstită” pe care o depun când, de pe urma vieții pe care au furat-o de la tine și de la familia ta, ei împânzesc orașele și toate cotloanele din țară cu corturi și afișe electorale.
Îi vezi spânzurați, de stâlpi, în bannerele lor scumpe, cu grimase și priviri sticloase, denaturând și pervertind orice urmă de umanitate, jupuind adevărul, siluind bunul simț și orice simbol și gând curat care îți mai aduceau mângăiere până în acel moment.


Citești năucit strigătul lor, adresat celor care îi susțin, cum că ei trăiesc! Că sunt mândri că-s români, delimitând, blasfemiile, cu motive populare sacre pentru a fixa mai bine mesajul în mentalul colectiv.


Te înarmezi cu ce găsești la îndemână, iar peste minciunile lor tu scrii adevărul. Scrii adevărul pe care-l știe toată lumea. Îl știu toți dar continuă să meargă cu capetele plecate. Îl știu chiar și cei care își bagă mâinile până la coate în rodul muncii tale.
Scrii fiindcă nu mai suporți bătaia de joc, minciuna, corupția.


Nu mai suporți insulta sufletului tău și scuipatul pe obraz. Pe obrazul tău, al familiei tale și pe al tuturor celor pe lângă care treci pe stradă. Obraz pe care l-am tot întors, cu toții, doar-doar își vor da seama că nu este bine ce fac.
Dar degeaba! Ei și-au înfipt mâinile în buzunarele tale tot mai tare, în loc să priceapă, în loc să gândească!



Acum a venit rândul tău să-ți înfigi vopseaua în fețele lor hidoase, schimonosite de corupție! A venit rândul tău să încerci din nou ridicarea oilor din somnul cel de moarte!
Și faci totul cu speranța că „ridici mieii din nou și din nou până când aceștia vor deveni lei”!

Urmează imagini cu corturile, afișele și bannerele de campanie electorală ale tuturor partidelor din România care, în această noapte, în București, au fost mâzgălite cu vopsea de către cineva care, se pare, nu a mai suportat tupeul!

Se pare că artizanii acestei acțiuni au luat atitudine și împotriva fracturării hidraulice scriind mesaje de genul: „gazele de șist ucid” sau „stop fracturare” în mai multe locuri din oraș.
Eu am găsit doar câteva dintre ele dar cu siguranță sunt mult mai multe.

Toate materialele partidelor politice din România, plasate pe stradă cu ocazia campaniei electorale pentru europarlamentarele de pe 25 mai în zona Pieței Unirii, a Pieței Universității, la Piața Romană și pe bulevardele care leagă aceste puncte au fost desenate și suprascrise cu mesaje mult mai apropiate de realitate.

Astfel, mesajele politicienilor „români” au fost „răstălmăcite” și puse în adevărata lor lumină, vorba taximetristului care m-a adus acasă și care, împreună cu colegii lui, erau foarte entuziasmați de picturile cu vopsea și de care se bucurau prin stație când mai descopereau câte una.

Se estimează pierderi financiare și de imagine însemnate pentru partidele politice întru-cât sunt nevoite să schimbe, în cel mai scurt timp posibil, toate materialele „exorcizate” pe care le-au avut afișate tocmai în centrul Bucureștiului și în cele mai aglomerate puncte din oraș.
Dacă nici în „buricul târgului” nu te poți lăuda liniștit cu ce tunuri vrei să dai atunci e clar că societatea românească are o problemă din ce în ce mai gravă, și anume că începe să nu mai tolereze ca și până acum hoția și corupția.

Vă las să admirați ce „picturi rupestre” am găsit pe pereții „peșterilor de campanie electorală”.
























































Hai România, oriunde te-ai afla!


31 de comentarii:

  1. Ceea ce faci in viata, are ecou in eterninate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo, bravo, bravo asa da !!!! Trezireaaaa !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. mihai Bucuresti11 mai 2014 la 14:44

    Trebuie sa luam masuri, trebuie sa ne trezim Romania!

    RăspundețiȘtergere
  4. Misto.
    Fără să fac campanie pentru ca nu sunt în politică, o sa il votez pe RM.
    Apreciez mulți candidați, dar cred ca el are șanse și vreau să pun umărul.
    Nu am sesizat un preferat alt celor ce se opun fracturarii.
    Oricum, toate rudele mele vor vota cum le indic eu pentru ca....e clar, de toti ceilalti, NEAM SATURAT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba ce tare esti.!!!!!?? Rudele tale sunt toate handicapate??

      Ștergere
  5. daca ar fi sa se trezeasca Romania sunt si eu alaturi de ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trezirea Romaniei inseamna in primul rand trezirea ta. Apoi, dupa ce vei simti ca te-ai trezit, trezeste-i si pe cei de langa tine. Trezirea Romaniei nu este un fenomen pasiv, pe care trebuie sa il asteptam

      Ștergere
  6. Din păcate politicienii noștri sunt români ca noi, după chipul si asemănarea noastră. In marea majoritate suntem hoți si needucați .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ii asocia si pe ceilalti ca te simti tu hot si needucat.Intre oameni unii il servesc pe Dumnezeu , altii pe diavol chiar daca Dumnezeu i-a creat dupa chipul si asemanarea sa.Politicienii nostri il servesc pe diavol, asta e optiunea lor.Iar tu ,ce optezi , te priveste .....fiecare optiune are plata sau rasplata sa.Vei vedea!

      Ștergere
  7. atat timp cat ajunge si un vot in urna se considera votat , si cu acel vot poate fi si ales , deci solutia sa anulam voturile nu va fi cea mai buna, pt ca o sa se fure din greu . Deci ganditi-va la alta solutie . Intr-un final cineva trebuie ales SAU noi trebuie sa iesim din UE

    RăspundețiȘtergere
  8. nu ve0ti reusi, cineva trebuie ales

    RăspundețiȘtergere
  9. deci, de un' se-aude muzica, dom'le.

    RăspundețiȘtergere
  10. indiferent ca sunt 10 sau 10 milioane de voturi e egal. Masina de vot merge inainte. Eu as propune sa le lasam pe buletinele de vot in dreptul fiecarui partid "impresiile" noastre personale despre ei. Chiar si din aceste imagini se pot alege cateva impresii. In plus premierul are cateva sloganuri asociate cu scumpirea benzinei.

    RăspundețiȘtergere
  11. trebuie sa cada toti si facut un partid din tineri care sa nu fie corupti si care au vazut Romania (sau ce a mai ramas din Romania) din alt punc de vedere, sunt plecat din tara am 2 clase peste 8 si am ajuns aici cu oameni cu facultate ingineri si alte cele, care cara betoane fac cele mai de jos servici sa castige o paine. Sunt oameni decucati dar ce faci cu scoala in Romania daca nu esti corupt hot etc ASTA E ROMANIA SAU CE A MAI RAMAS DIN EA.
    Sa vin in tara sa votez !!!! pe cine sa votez ???? vorbe vorbe si iar vorbe oare nu sa mai saturat romanu pr mine unu imi pare rau de Romania as vota mai degraba un strain de cat unu din partidele de la ora actuala...... nu mai am cuvine ... va las dragi prieteni si patrioti

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce inseamna FSN si PCR sau POR?!

    RăspundețiȘtergere
  13. Stiti care e partea trista? Afisele, bannere-le si corturile de campanie vor fi inlocuite tot din banii nostri iar de voturi se ocupa ei si singuri. O sa le iasa la numar oricum :)))). La noi in tara si mortii voteaza :))). E de rasu-plansu.....

    RăspundețiȘtergere
  14. Am vizualizat cateva fotografii, dupa care au devenit albe toate. Am redeschis, dar nu le mai pot vizualiza... :(

    RăspundețiȘtergere
  15. anulteaza-ti votul si fa-le jocul, masa de manevra si mortii nu-si anuleaza votul deci votul lor va fi covarsitor si decisiv

    RăspundețiȘtergere
  16. ZAMFIRESCU MARIA13 mai 2014 la 13:48

    bravo, felicitari si tie si celor care au creat niste opere de arta nocturne! anonimului din 13 mai , ora 4:25, tin sa-i explic ca anularea votului nu face jocul lor, ANULAREA VOTULUI SAU VOTUL DE BLAM =SA MERGI LA VOT, DAR IN LOC STAMPILA PE 1 CANDIDAT, SA PUI STAMPILA PE TOTI! NU INSEAMNA SA STAI ACASA SI SA-TI LASI BULETINUL NESTAMPILAT, CA SA-L FOLOSEASCA EI, CA LA TOATE ALEGERILE DE PANA ACUM!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. FSN = FRONTUL SALVARII NATIONALE SI PCR=PARTIDUL COMUNIST ROMAN...... RADEM DAR NU E RASUL NOSTRU,HAIDETI SA NE REVOLTAM !

    RăspundețiȘtergere
  18. Bravo!!! Tot respectul pentru aceste randuri!


    RăspundețiȘtergere
  19. Urmariti Movimento 5 Stelle in Italia. Este o miscare nu un partid care la primele alegeri cele de anul trecut au obtinut 25% din sufragii fara nici o alianta. Toti membrii ( obligatoriu) nu au mai facut parte din nici un patrid. Nu pot sa fie alesi mai mult de doua legislaturi.I-si doneaza jumatate din salariu intr-un cont pentru pentru ajutorul IMM urilor. Toate deciziile importante si proiectele de legi se fac dupa ce se consulta on line cu cetatenii. Toti parlamentarii actuali au fost desemnati si alesi on line dupa care au participat la scrutinul electoral. Au refuzat 62 de milioane de euro bani cuveniti dupa alegerile parlamentare.Se descurca exceptional in parlamentul italian supercorupt. La fiecare 3 luni seful grupului parlamentar se schimba. Toate cheltuielile M 5 Stelle sunt publicate on line lunar. Au donat deja 4,5 milioane de euro din propriile salarii IMM urilor. Nu fac nici o alianta cu nici un alt partid. Peste 70% din parlamentarii lor au studii superioare. Media de varsta 39 de ani.Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Luigi Di Maio are 28 de ani .Nu participa la emisiuni tip Talk Show.

    RăspundețiȘtergere
  20. NU VOTATI ! REZULTATUL E CA TOCMAI ATI VOTAT PSD.

    RăspundețiȘtergere
  21. Macar anulati votul! Daca 80 % din alegatori (caci conform statisticilor 80% suntem nemultumiti) vor anula votul, vor trebui sa vina alti candidati. Afara cu mafia din partide ... mai bine doar independenti, partidele sunt doar clanuri mafiote!

    RăspundețiȘtergere
  22. Mai bine mergem la vot. Suntem 80% nemultumiti si suntem condusi de cei 40% care merg la vot. Haideti sa se vada ca nu suntem multumiti. E adevarat ca din partide nu exista unul ok, din independenti ar fi unul care prezinta incredere, dar pentru ca intamplator cunosc bine o persoana care l-a recomandat. Dar multi nu il vota, de aceea nu spun cine.

    RăspundețiȘtergere