duminică, 16 martie 2014

Protest de solidaritate cu comunitatea din Barton Moss împotriva fracturării hidraulice și a fracturării democrației.


Protest de solidaritate cu comunitatea din Barton Moss (UK)
- împotriva fracturării hidraulice și a fracturării democrației -

(filmarea este la finalul articolului)

Este interesant cum unii, străini, se gândesc să se solidarizeze cu noi, cei care avem probleme cu fracturarea hidraulică aici în România, iar ceilalți, care sunt români ca și noi, stau pe margine și privesc suspicioși.
Cred că a venit momentul ca noi, românii, să ne schimbăm atitudinea și mentalitatea.
Am ajuns în 2014 și ar fi cazul să evoluăm și din alte puncte de vedere, nu doar pe plan material.


Ieri, la protestul spontan, cei care au participat și au luat atitudine împotriva nedreptăților care ni se fac deja de prea mult timp tuturor, au avut onoarea de a fi supervizați și de trupele antitero. Deci, vă dați seama ce oameni periculoși au participat la acțiunea respectivă.
Sarea și piperul evenimentului de ieri a fost o doamnă, despre care negociatorul Jandarmeriei mi-a spus că are probleme cu capul și că a fost profesor universitar la viața ei.

Într-adevăr, vorbea mai multe limbi străine, îi lua la bășcălie pe toți, îi făcea nebuni și nenorociți pe oricare dintre cei prezenți acolo fără ca nimeni să îi poată interzice acest lucru pe motiv că are probleme psihice.
Întrebându-l pe domnul negociator cum este posibil să se întâmple așa ceva și să fim nevoiți să suportăm o asemenea mizerie mi s-a spus că organele de ordine nu pot face nimic în acest sens. Mai mult de a fi dusă la spital și de a i se face o injecție de calmare nu poate fi făcut.

Așadar, doamna respectivă, a fost lăsată în continuare să înjure pe toată lumea și să își bată joc de cine voia.
Când, la un moment dat, s-a intrat în legătură prin telefon cu oamenii din comunitatea din Barton Moss, cetățenii păsători au spus că e nevoie de portavoce pentru a auzi fiecare dintre noi mesajul oamenilor năpăstuiți din comunitatea respectivă.
Bineînțeles că forțele de ordine au interzis acest lucru pe motiv că zona este locuită, iar la acea oră este posibil ca oamenii să doarmă după masa de prânz chiar dacă nimeni nu a intenționat să facă scandal și să dea volumul portavocii la maxim, ci doar cât să audă fiecare dintre cei veniți acolo în semn de solidaritate.

Cu toate acestea, s-a folosit portavocea astfel încât să nu îi trezească pe cei care dorm din 1989 dar cu siguranță au visat urât și s-au întors în pat din cauza doamnei care țipa ca o descreierată și apostrofa pe toată lumea.

La final, o parte dintre noi am suspectat-o că este în misiune și că a făcut totul intenționat pentru că trebuia să boicoteze acțiunea de solidaritate a unor cetățeni pașnici. Și în mare parte a reușit să facă acest lucru în prezența forțelor de ordine care au asistat impotente la circul pe care l-a făcut dar care și-au revenit când a fost vorba de a-i legitima pe cei prezenți, de a-i lua la întrebări și de a-i intimida.

Vă mulțumim că „respectați” legea, „domnilor”!

În continuare redau fotografiile și comunicatul de presă care a fost citit ieri la ambasada Marii Britanii, din București, în prezența unui grup de oameni păsători care s-au săturat să fie mințiți și jefuiți de cei care sunt plătiți din banii lor pentru a-i proteja de asemenea atrocități, de fracturare hidraulică și cianurare.



















Comunicatul:


„Astazi, 16 martie, ora 15.00, la ambasada Marii Britanii la Bucuresti, va avea loc un protest spontan declansat de brutalitatea excesiva a politiei din Manchester, UK, impotriva comunitatii din Barton Moss, care lupta de luni de zile impotriva unui proiect de exploatare a gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice. In date de 13 martie, precum si anterior, politia a folosit forta in mod excesiv impotriva comunitatii adunate sa protesteze pasnic impotriva proiectului pe care nu si-l doresc, intocmai ca la Pungesti. In aceasta lupta crancena a politiei impotriva cetatenilor pe care ar trebui sa-i apere, au fost ranite mai multe persoane pasnice, au fost bruscate si chiar batute femei, varstnici, femei insarcinate si copii. Aceasta este "bunastarea" pe care gazele de sist o vor aduce in Europa? Simultan cu protestul nostru, in Barton Moss are oc o mobilizare masiva a cetatenilor din toata Marea Britanie, printre care si grupul de actiune Save Rosia Montana Londra. Aici si pagina evenimentului de protest din Barton Moss, Marea Britanie, care va avea loc tot maine:https://www.facebook.com/events/280628422102616/ Iata textul evenimentului de pe facebook,https://www.facebook.com/events/606075999468962/606100642799831/?notif_t=plan_mall_activity

"Ne adunam sa protestam spontan si pasnic impotriva brutalitatii politiei din Manchester impotriva locanicilor din Barton Moss care protesteaza pasnic de luni de zile impotriva unui proiect de fracturare hidraulica, care a fost aprobat fara consultarea si acordul comunitatilor. Protestam impotriva brutalitatii folosite impotriva cetatenilor pasnici, a batranilor, a copiilor, a femeilor insarcinate. Ce se intampla zilele acestea la Barton Moss este o rusine incredibila pentru democratia europeana si britanica, care se lauda a fi cele mai vechi si consolidate din Europa. Ei bine, Barton Moss arata ca aceasta democratie a apus deja! Protestam impotriva folosirii fortei de catre politie impotriva cetatenilor pasnici care isi apara apa, aerul, pamantul si sanatatea, protejand interesele unor companii private. Aceasta este o dezvoltare extrem de periculoasa a democratiei europene si britanice. Protestam impotriva fracturarii democratiei cu ocazia patrunderii in Europa a tehnologiei extreme de extragere a hidrocarburilor neconventionale, denumita fracturare hidraulica (de mare volum).

Protestam in solidaritate cu toate comunitatile asaltate de companii, ajutate de politie si forte militarizate si de state captive unui lobby agresiv al industriei, insinuata pana in cele mai inalte functii ale statului (in UK si in Romania - vezi noul ministru al energiei, Razvan Nicolescu, director in OMV, dar si in multe alte locuri din lume). Solidaritate cu Barton Moss si cu Marea Britanie impotriva fracturarii hidraulice si impotriva unui guvern iresponsabil, ecocidal, care distruge in mod constient viitorul Marii Britanii (inclusiv al Irlandei, datorita compozitiei geografice - vezi Irlanda de Nord). Stop fracturarii hidraulice, stop fracturarii democratiei! Video: o mostra a brutalitatii politiei din Barton Moss, din 13 martie 2014:http://www.frackfreesussex.co.uk/news/2014/3/14/police-brutality-escalates-at-barton-moss

PROTEST SI IN BARTON MOSS Maine, la Barton Moss va avea loc si un protest al comunitatii locale, sprijinita de cetateni si activisti din toata Marea Britanie. Aici si pagina evenimentului de protest din Barton Moss, Marea Britanie, care va avea loc tot maine:https://www.facebook.com/events/280628422102616/

Urmeaza textul in limba engleza. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

We will be gathering to spontaneously protest against the brutality of the Manchester police against the citizens of Barton Moss, who have been peacefully protesting against fracking in their community, which has been approved by the local council without any consultation and consent of the community.

We protest against the excessive brutality used against peaceful protesters, old men, children, pregnant women. What has been going on for months now and especially lately in Barton Moss is an incredible disgrace for the British and European democracy, who are fussing around the world as being models to be imposed to other nations around the world. Is this the democracy Europe and the UK want to impose to other countries? Shame, shame, shame on you Cameron and British government, together with the British monarchy, who is not doing anything to prevent this incredible situation. Barton Moss is showing us that the British and European democracy have been knelt down. By fracking, frackers, police and a government where the practice of the revolving doors between politics and the oil and gas industry is common practice.

We protest against the use of excessive force of the police against peaceful citizens acting in self-defence (as the court has ruled in the case of the Balcombe protesters), thus defending their water, air, land and health, their LIFE, in fact. We protest against the police being transformed into a security company defending the interests of a private company. The police should be there to defend its citizens against this organized crime that is represented by fracking, not to defend the criminals against the ones that they should be defending, actually those paying their salaries! This is a very dangerous development for the European and British democracy!

We denounce the fracturing of the very basis of democratic values due to the arrival of (high volume) fracking in Europe, this extreme technology to extract unconventional fuels. We are protesting in solidarity with all the communities under assault by oil and gas (and in general, in the extractive industry), helped by the police and militarized forces, up to the point of calling the martial state for entire regions. We protest against the capturing of the state (and of the EU institutions) by the aggressive lobby of the industry, that has reached up tot the most important positions in various countries where fracking is pursued, notably UK an Romania, where the new Energy Minister is a former manager of the biggest oil and gas company in the country, OMV Petrom.

We protest against projects using high volume fracking in the UK, in Romania, in Europe and in the whole world! Solidarity with Barton Moss and UK against fracking and against an irresponsible government, ecocidal, such as the Cameron government, who has been also at the forefront of the EU being driven away from the taming of the industry via tougher regulations for fracking through an enhanced EIA directive. This irresponsible behaviour of promoting fracking (in its wildest, unregulated form) is putting at risk the life and the public health on the British and Irish islands.

Stop fracking Barton Moss, stop fracking Europe, stop fracking the world!
Stop hydraulic fracking, stop fracking our democracy!
Video: An example of blatant police brutality from March, the 13th, 2014:http://www.frackfreesussex.co.uk/news/2014/3/14/police-brutality-escalates-at-barton-moss


PROTEST IN BARTON MOSS Tomorrow, in Barton Moss, there will be a massive protest of the local community against the proposed fracking project, protest that will be joined by citizens and activists all across the UK, including the action group of the Romanian Diaspora in London, called Save Rosia Montana London.https://www.facebook.com/events/280628422102616/

L.E.
Am reuşit să montez şi filmarea de la protest.
Vizionare plăcută!




3 comentarii:

  1. Thank you so much for your solidarity. It is very much appreciated, especially as you enjoy so little British support in your own fight, including the brutal way you are also treated. xx

    RăspundețiȘtergere
  2. si fotografii cu doamna ? pentru ulterioare manifestatii ! Daca e de la "servicii" si apare la alte manifestatii poate fi recunoascuta. Genul agitatorilor de stat de la manifestatiile la care jandarmii isi fabrica motive de a folosi violenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, mi-a fost prea scarba de moment ca sa o fotografiez special DAR am si filmat, iar cand voi actualiza articolul acesta o veti vedea in "actiune".

      Ștergere