vineri, 20 iunie 2014

Mai multe zile libere de anul viitor (PAMFLET)


Mai multe zile libere de anul viitor
Statul Ortodox Român și Preafericitul Trafalet
 (PAMFLET!!!) J


Schimbări majore pentru anul viitor în ceea ce privește zilele libere oficiale date de către Statul Ortodox Român.

Așadar, începând de anul viitor, în noua ediție a calendarului ortodox, va fi introdus un sfânt nou. 
El se va numi Sfântul Trafalet și va fi sărbătorit trei zile, timp în care nimeni nu va merge la muncă, la școală și în orice alte activități cauzatoare de migrene.

Toată lumea va participa, seară de seară, la petrecerea din piața publică sau din centrul satului/ comunei, după caz, unde micii și țuica de prună vor curge în valuri. 
Comercializarea de prezervative va fi strict interzisă, iar spectacolul va fi unul pe cinste, cu muzică bună, cu mult fum, lasere, lumini dar mai ales cu umbre și petarde.

Prezența la „sărbătoarea organizată” este obligatorie, iar acest deziderat va fi dus la îndeplinire cu sprijinul Jandarmeriei „Române”, instituție ce și-a câștigat un binemeritat renume după ce, doar din tonfă, o mână de angajați, au reușit să reducă la tăcere niște bestii de bătrâni, atât bărbați cât și femei, din localitatea Pungești, județul Vaslui, care strigau, cu lacrimi în ochi, că prestigioasa companie americană Chevron și-a instalat o sondă tocmai pe terenul comunității. 
Despre teren, gurile rele, spun că ar fi fost furat de către binecuvântatul (de către toți localnicii) primar al comunei.

Lavabila Sfântului Trafalet, care a făcut minuni în mâinile fine ale Preafericitului Daniel, va fi disponibilă doar unui număr restrâns de inițiați.

Un membru mai nou și mai entuziast al Sinodului a propus, în cadrul unei ședințe de lucru în care se dezbătea amplasarea cordoanelor de jandarmi la noua sărbătoare, a Sfântului Trafalet, ca pe viitor să se aibă în vedere scoaterea din calendar a „Sfinților Împărați Constantin și Elena” fiindcă sunt de modă veche, pensionarii sunt tot mai puțini, și înlocuirea cu niște sfinți mai de actualitate, dar mai ales de viitor, devine imperativ necesară.

El a sugerat că modernitatea bate și la ușile ruginite ale mentalității Patriarhiei și că acest aspect nu poate fi ignorat, neexploatat chiar, accentuând faptul că este vital ca lucrurile să decurgă la fel ca și până acum, și anume religia să meargă mână în mână cu banul și, implicit, instituțiile religioase cu corporațiile care reprezintă viitorul. 
„Statul devine din ce în ce mai depășit de situație”, a adăugat el.

Întrebat fiind de ce consideră că este atât de vital acest aspect al colaborării cu corporațiile el a motivat prin faptul că oamenii încep să-și pună tot mai multe întrebări și astfel își dau seama că schimbarea reală vine numai din ei înșiși și nu din alte instituții și entități inventate. 
„Fiindcă, da, acesta este cuvântul cheie: exploatarea!”, a spus el exultând și a propus ca în ședința următoare să se voteze și să se introducă în calendar „Sfânta Fractură și Sfântul Gaz de Șist”.

Dacă și-ar fi temperat entuziasmul, ar fi reușit să vadă pe unde calcă și, nu ar fi vărsat o găletușă pe care scria cu litere aurite „Limited Edition - ₤€$ - S.T.” și care conținea lavabila noii revelații. Sfântul Trafalet.


Articole despre sfințirea cu trafaletul: BBC, Gândul, kmkz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu