sâmbătă, 27 februarie 2016

De ieri şi de azi. Mâine... vom vedea!
De ieri şi de azi. Mâine... vom vedea!Populația din România este ținută în frâu din două direcții mari şi importante.
Ordinea este aleatoare.
- Biserica, infestată cu preoți şi înalți prelați, însetați de bani, putere şi avere, care îți repetă, ca să-ți intre bine în cap, că eşti un păcătos şi un netrebnic şi că trebuie să stai cât mai mult în genunchi, cu buzunarele întoarse pe dos, în fața lor, pentru că... aşa vrea Dumnezeu. Apoi să mergi la muncă şi să donezi tot, pentru ca ei să trăiască preafericiți şi feriți de probleme doar din... cântat. Că munceşti tu. E suficient! Cineva mai trebuie să şi cânte, nu?
Astfel, tu trebuie să tot întorci obrazul fiindcă vei fi fericit... dincolo. Aici, pe pământ, îți zic că trebuie să te chinui şi... să stai în genunchi, nevrednicule! Şi să mai şi, repet, plăteşti pentru asta.
- Statul infestat cu autoritățile lui corupte, cu "demnitari" care fac orice pentru bani şi cu politicieni semianalfabeți proşti, răi şi lacomi acompaniați de un sistem ce a luat chipul şi asemănarea lor.
Aceştia, toți, lucrează, în echipă, pentru tine. Pentru noi toți şi pe banii, munca şi pe viețile noastre.
Unii fac legi, alții le votează şi niciunul, dintre ei, nu le respectă.
Tu nu ai voie să faci asta. Dacă o faci... te situezi automat în afara legii şi vei fi aspru pedepsit pentru asta. De cine? De ei!
De ei care sunt din ce în ce mai mulți.
Tu trebuie să munceşti, să emigrezi, să te chinui şi să nu obții nimic.
Practic, singurul drept pe care îl ai este acela de a fi slugă.

Slugă, pentru o viață întreagă, a unor specimene care mai au nevoie de ani lumină până să devină şi ei... oameni. Specimene care nu sunt în stare să mai vadă şi altceva decât bani, ultimul model "smartfion" şi de maşină X sau Y, elicopter privat, plajă şi "Hauai".
Aşadar, unii se roagă în locul tău, iar alții îți fac dreptate.
Tu, eu, noi şi toți ceilalți nu mai avem nimic altceva de făcut decât să fim slugi?

Un om care face ilegalități este amendat și plătește cu libertatea, iar dacă muncește și este un bun cetățean plătește taxe și impozite. Este un lucru normal.
Problema este unde ajung banii din amenzi, taxe și impozite, la cine ajung și ce se întâmplă cu ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu