vineri, 9 ianuarie 2015

Suveranitatea în coadă de peşte

Suveranitatea în coadă de peşteEste destul de sugestivă poza de mai sus?

"Într-o ieşire aspră, ministrul german al finanţelor Wolfgang Schäuble a susţinut sancţionarea ţărilor "problemă" din uniunea monetară, nu cu excluderea lor, ci cu pierderea suveranităţii în favoarea UE.
Într-un interviu acordată săptămânalului Stern şi comentat de Deutsche Welle şi RFI, şeful finanţelor germane susţine: "O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate". Măsura ar fi mai bună şi mai funcţională decât excluderea unor state din zona euro, spune ministrul. "Europa nu are cum să reuşească dacă nu se stabileşte clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro"." Sursa: Ziarul Financiar

Na, fraților! Luați de aici! Pentru un weekend minunat şi stați în gardă!

Trebuie văzut la ce se referă acest nene când zice "o parte din suveranitate".
Chiar sunt curios ce înțelege el prin asta şi de abia aştept să aflu pentru că aşa nu se mai poate!

Înainte de a sări cineva cu comentarii de genul: "Gata! Ne confiscă țara!" sau  "Excelent! De abia aştept!" vă rog şi vă invit să fim cu toții moderați.
Cred că este un test, altfel ar fi precizat CLAR la ce se referă şi nu ar fi lăsat-o în coadă de peşte cu "o parte din suveranitate".

De ce să mai fim moderați?
Pentru că de când mă ştiu şi până în prezent poporul român nu a fost şi nu este suveran, în propria lui țară, observând câteva aspecte simple dar majore:
- nu a dispus şi nu dispune de resursele naturale ale țării care sunt la mâna oricui dar nu a lui - păduri rase de pe fața pământului, bogății ale subsolului luate cu japca sau "primind" la schimb redevențe infime risipite de către politicieni şi autorități în interesul personal;
- nu îşi poate folosi forța de muncă fizică şi intelectuală, aceasta fiind forțată să plece peste granițe pentru a supraviețui şi în speranța că îşi va atinge măcar o parte din limitele creatoare având un mediu ce îi va permite să-şi folosească aptitudinile şi înclinația - această forță de muncă creează bunăstare pentru alții în timp ce ea se stinge treptat - vorbim despre 4 milioane de suflete;
- nu are controlul asupra aleşilor săi şi nici sprijinul justiției care a ajuns să fie oarbă şi să acționeze discreționar în funcție de tabăra aflată la volan - nici până azi nu a fost realizată dorința poporului, exprimată prin REFERENDUM,  de a hrăni doar 300 de parlamentari făcând curat printre şpăgari;
- nu beneficiază de legi care să-l ocrotească, ci din contră acestea sunt făcute ca să-l îngrădească - legea, statul de drept, referendumul, sunt basme folosite doar când trebuie pus la punct cetățeanul de rând şi libera inițiativă cu scopul de a apăra interesul de gaşcă al "grupurilor politice infracționale";
- nu este inspirat/condus şi apărat de nimeni, fiind abandonat de către angajații lui (autorități şi legislativ) şi lăsat în derivă fiind jefuit din toate părțile şi lăsat să moară.

Deci, despre ce suveranitate vorbim dacă este să ne avântăm cu acuzații către o tabără sau alta consumând, inutil, atât energia proprie cât şi pe a altora?

În concluzie şi în realitate, noi ca popor, suntem pe moarte.

Acum sunt curios să văd: primim o gură de oxigen pentru a renaşte (măcar până la un punct) sau, dacă nu, în brațele cui murim? În brațele politicienilor?
Pentru că, afirmația fiind lăsată în coadă de peşte, ea se poate referi şi la cedarea suveranității asupra justiției, ceea ce se poate lăsa cu spargerea cuibului de infractori politici dar, în acelaşi timp, poate să se refere şi la suveranitatea teritorială. De aici ar fi mari şanse să ducă, mai rapid decãt se poate anticipa, la un război civil.
Sunt absolut convins că nimeni din UE nu doreşte asta, mai ales că avem vecinii pe care îi avem, iar influența rusă ar fi devastatoare.

Aşadar, moderație şi prudență! Eventual mai căutați să vă informați despre suveranitate. Aşa am făcut şi eu. Avem google.

Hai Romãnia, oriunde te-ai afla!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu